Donar onderschat de The Hague Royals in de Sportcampus

Donar onderschat de The Hague Royals in de Sportcampus

The Royals laten vechtlust zien

Davonte Lacy profiteerde direct in het tweede kwart van een op de ring afketsende driepuntspoging van Barrie: 19-17. Diezelfde Barrie rondde vervolgens een easy lay-up af voor 21-17. De ploeg van Ivan Rudez trok vervolgens de verdediging wat strakker aan en aan de hand van de Canadees bij Donar Jarred Ogungbemi-Jackson pakte de Groningers de leiding: 25-29. De manier waarop de ploeg zichtbaar geïrriteerd richting kleedkamers vertrok was veel zeggend voor hun spel.

In het derde kwart namen de Groningers uiteindelijk wat meer afstand en zonder eigenlijk goed te spelen was het dankzij een bommetje van Lacy en een lay-up van Leon Williams dat het verschil opeens tien was: 31-41. Damjan Rudež en Will Moreton deden vervolgens ook nog een duit in het driepuntszakje en leek de wedstrijd gespeeld: 35-54.

Wat absoluut bewonderingswaardig is dat de ploeg van Bert Samson zich niet naar de slachtbank wilde laten leiden en bleef knokken voor ieder punt. De coach die tot het einde vol overgave bleef coachen en een goede defense neerzette wist hierdoor The Hague Royals toch in het spoor van de Groningers te houden en zo werd het vierde kwart gewonnen met 2 punten verschil en er een einduitslag op de borden kwam van: 53-67.

Verslag: PR The Hague Royals

Meerdere foto's
Foto van de maand