Oefenwedstrijden zijn nuttig voor The Hague Royals

Oefenwedstrijden zijn nuttig voor The Hague Royals
100%
min
213%
Oefenwedstrijden zijn nuttig voor The Hague Royals

Nieuwe spelers leren snel

Pas in het tweede gedeelte van het eerste kwart kende The Royals een opleving en kwam terug in de wedstrijd. Aan het begin van het tweede kwart kwamen de Hagenaars zelfs langszij via twee bommetjes (3 punters) van de verder vrij bleek spelende Deividas Kumelis. Maar daarmee was het met de Haagse dadendrang gelijk gedaan. Er werd aanvallend te onzorgvuldig gespeeld met veel turnovers waar Aris gretig gebruik van maakte. Ook werden er verdedigend teveel onnodige fouten gemaakt die telkens strafworpen en dus punten voor de tegenstander opleverden.

Bij de bezoekers vielen vooral de Amerikanen op, met als absolute uitblinker de ontzettend handige Davis. Hij werd met 23 punten de man van de wedstrijd maar ook zijn maatje Ryan Logan wist wel raad met de geboden ruimte. Bovendien was de lange Shaquille Doorson onder de basketeen plaag voor de Haagse verdediging .

Nadat de Friezen in het 3e kwart tot meer dan 20 punten uitliepen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Beide coaches lieten hun hele selectie aantreden en wedstrijdritme opdoen. Dat kwam de wedstrijd niet erg ten goede en het 4e kwart was dan ook meer rommelig dan goed. De wedstrijd liet zien dat The Royals op dit moment teveel afhankelijk zijn van de guards Lopes en Kumelis en de beide Amerikanen Smith en Carnaj. Smith werd daarbij topscorer aan Haagse zijde met 22 punten. Volgend weekend al is de kans om aan de automatismen te werken als de return van deze wedstrijd in Leeuwarden wordt gespeeld.

Redactie: Ruud van de Graaf

Wedstrijdfoto's
Foto van de maand