The Hague Royals pakken een winnende 3 punter in de laatste seconde.

The Hague Royals pakken een winnende 3 punter in de laatste seconde.

Het is bijna vanzelfsprekend dat Kumelis zijn vrije worpen raak schiet en nog doorkomt met een heerlijk floatertje. Als Max van den Heuvel zijn eerste punten voor de mannen uit Weert op het bord zet sluit het eerste kwart met een gelijke stand: 18-18.

De Limburgers trappen het tweede kwart af met een drietje van Wietze Nossek en is de eerste Limburgse voorsprong een feit: 18-21. Aan Haagse zijde is er één man die de Hagenaren in het Limburgse spoor weet te houden met een drietje en een floating jump shot, Kumelis: 23-21. Dan is het Trevor Jasinsky die achter de driepuntlijn schiet: 23-24. Als hij vervolgens ook zijn lay up afrondt en Roel van Overbeek zijn voorbeeld volgt is het eerste gaatje daar: 25-30. De van een blessure teruggekeerde Bart Bijnsdorp zet de Hagenaren weer binnen de drie punten en kan het stuivertje wisselen beginnen. Als van Overbeek één van zijn vrije worpen mist is het Laurens Yperlaan met een bommetje die zorgt voor: 32-33. Kumelis en Troussel zorgen ervoor dat de mannen uit de residentie kunnen gaan rusten met een voorsprong: 36-33.

En wéér starten de Weertenaren met een driepunter, dit keer is het Sander Hollanders die het Haagse netje teistert en de stand gelijktrekt. Als even later Jasinsky hetzelfde produceert is er weer een klein gaatje: 38-41. Nossek is het vervolgens die het verschil naar zes tilt met twee easy lay ups: 40-46. Dan is het de beurt aan de Belgische Hagenees Alhassan Barrie, eerst met een fraaie lay up om vervolgens vanachter de driepuntlijn raak te schieten en de stand weer naar 49-48 tilt in Haags voordeel. Als laatstgenoemde nogmaals een lay up erin legt en, wie anders dan, Kumelis nog vier punten noteert eindigt het derde kwart met: 55-54 en kunnen de aanwezige zich opmaken voor een spektakelstuk.

Wilson begint met een Limburgse score en zet zin ploeg weer op een puntje voorsprong. Dan lijkt het alsnog mis te gaan voor de Hagenaren als Kumelis zijn driepuntspoging op de voorkant van de ring ziet vallen en aan de andere kant Hollanders wél raak schiet: 59-64. Kunelis zorgt vervolgens voor de aansluiting met een lay up (61-64) en jaagt een drietje door het netje om de wedstrijd in evenwicht te trekken met nog vijf minuten te spelen: 64-64. Als hij vervolgens hetzelfde huzarenstukje nogmaals opvoert en Kibi ook een duit in het zakje doet lijkt de wedstrijd de Haagse kant op te vallen: 71-67. Dan plaatst Weert een 8-0 run en lopen via de in foutenlast verkerende Wilson weg naar 71-75. Dan breekt dé man van de wedstrijd wederom de Haagse ban: 74-75. Dan maakt Laurens Yperlaan een, in de ogen van de arbitrage, onsportieve fout en mag de sportcampus verlaten. De druk ligt nu op Wietze Nossek voor BAL en mist één vrije worp: 74-76. Als de bal nog een keer naar de Haagse floorleader Kumelis gaat, dribbelt deze zich slim vrij om vervolgens dodelijk raak te schieten met een drietje: 77-76. De wanhoopspoging van Weert gaat mis en het tweede Haagse feestje is een feit. Chapeau voor de mannen van Bert Samson die hebben gestreden met passie en heel veel Haagse bluf.

Verslag: PR The Hague Royals
Foto's: Sportshoots.nl

Meerdere foto's Foto van de maand