Veel foutjes maar spannend bij de The Hague Royals

Veel foutjes maar spannend bij de The Hague Royals

Het niveau stijgt bij de Haagse basketballers

De Hagenaars kwamen echter als een ander team uit de kleedkamer. Het tempo werd opgevoerd, er werd feller verdedigd met een paar mooie steals van Alhassan Barrie. Ook kwam guard Deividas Kumelis op stoom en gooide er drie drietjes achter elkaar in. Toen ook Eric Kibi nog wat extra power in zijn acties gooide was de Almeerse voorsprong snel verdwenen. Ze deden dan ook precies wat ze niet moesten doen, meehollen met het tempo van de Royals. De derde periode werd maar liefst met 25-8 gewonnen en leidde tot een Haagse voorsprong : 58-52.

Het was wel duidelijk dat de ploeg met de minste zenuwen zou gaan winnen. De vierde periode werd namelijk een foutenfestival met de vreemdste situaties. De Royals hadden er het meeste last van en lieten de Sailors dus weer terugkomen. Bij 66 -66 was het weer gelijk en het leekkalsof Almere door zou drukken. Maar The Hague Royals wilden het nog niet opgeven en vochten zich van een zes punten achterstand weer terug.

Met nog twaalf seconden op de klok stond het 81-82 op de klok toen de guard van de bezoekers besloot terug te dribbelen naar zijn eigen helft. Dat mag niet bij basketball dus ging de bal naar Den Haag. Twaalf seconden is relatief lang voor een laatste aanval, maar de manier waarop het werd uitgespeeld liet wel echt het gebrek aan ervaring zien. De laatste schot poging werd gemist en de punten gingen naar Almere. De spelers van de Royals waren zichtbaar teleurgesteld, alles gegeven en dan toch met lege handen. Zondag wacht echter alweer de volgende wedstrijd, uit tegen Apollo Amsterdam. En dat kan ook wel weer een hele spannende vertoning worden.

Verslag; Ruud van de Graaf (HTS)
Foto's; Sportshoots.nl

Meerdere foto's Foto van de maand