Yoast United zet The Royals in eigen makkelijk opzij

Yoast United zet The Royals in eigen makkelijk opzij
Yoast United zet The Royals in eigen makkelijk opzij

Heel Even Gelijk

Aan het begin van het tweede kwart zorgde de bij vlagen sterk spelende Marnexson Knepa er met twee acties voor dat de stand op 18-18 kwam. Helaas verviel de thuisploeg daarna weer in dezelfde fout van het eerste kwart. Teveel ruimte voor de schutters van de tegenstanders en zelf veel te moeilijke aanvallen. Vooral Jeff Speelman was een plaag voor de Haagse verdediging ; alles wat hij gooide veranderde in goud. Twee prachtige Haagse aanvallen met assists van assist koning Deividas Kumelis hielden de stand nog enigszins dragelijk, maar met de ruststand van 32-45 was het gat geslagen.

In het derde kwart bleef het gat van rond de twaalf punten bestaan. The Hague Royals wisselde sterke fases met schotloze periodes af en Yoast United was daar veel scherper in. Toch was er het gevoel dat als de Hagenaars een sterke periode zouden kennen de achterstand in te halen was. Helaas speelden The Royals daarvoor te wisselvallig en te weinig gif. Toen aan het derde kwart het verschil nog steeds hetzelfde was knapte het toch al broze zelfvertrouwen helemaal en liep de score op naar meer dan 20 punten. Voor iedereen die de wedstrijd heeft gezien een te groot verschil gezien het wedstrijdbeeld.

Het is te hopen dat er snel versterking wordt gevonden en dat die speler dan de ploeg fysiek en mentaal sterker maakt. Dan zijn er best overwinningen te behalen tegen 4 of 5 vrijwel gelijkwaardige tegenstanders. Voorlopig zit het er nu niet in en dat is zuur voor iedereen die de club die zo’n moeilijke start van haar bestaan heeft een warm hart toedraagt. Man of the Match: Casey Lopes , die bleef knokken en af en toe weergaloze solo acties in huis had.

Redactie: PR The Hague Royals

Meer foto's: Sportsnap.nl
Foto van de maand