Yoats United is blij met de winst op The Hague Royals

Yoats United is blij met de winst op The Hague Royals

Teambuilding is de kunst van Coach Samson

Met Laurens Yperlaan als felle verdediger weer in de basis hielden de twee ploegen gelijke tred in de eerste helft. Tim Troussel was zoals gebruikelijk de laatste weken verantwoordelijk voor de meeste scores in het begin en zonder veel fouten te maken bleef de verdediging prima overeind tegen de aanvalskracht van Yoast United. Een goed voorbeeld van het steeds beter wordende combinatiespel was een mooie combinatie tussen Bart Bijnsdorp en Yperlaan, die door de laatste werd afgerond.

Toch moest coach Bert Samson bij 21 -29 in een time out vluchten en zijn mannen stevig toespreken; de verdedigende rebound moest veel beter om de tegenstanders niet te makkelijke kansen te geven. Een twee- en drietje van Casey Lopes en een Kumelis special verre driepunter zorgden er daarna voor dat de stand vlak voor de thee weer in evenwicht was. Helaas leidden wat onzorgvuldigheden ertoe dat de bezoekers toch met een kleine voorsprong konden gaan rusten: 29- 35.

Rick van der Salm op schot

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld . De Hagenaars lieten soms prachtige combinaties zien , waarbij een paar keer de afwerking helaas ontbrak. Maar telkens als Yoast United dacht een gat te hebben geslagen kwam The Hague Royals als team weer terug. De gegroeide breedte bleek vooral toen bankspeler Rick van der Salm twee prima driepunters achter elkaar produceerde om het verschil weer terug te brengen naar drie punten: 44-47. En dit keer was het de bezoekende coach die zijn mannen luidruchtig moest toespreken. De Royals kregen in deze periode de gelegenheid om langszij en zelfs voorbij Yoast te komen, maar faalden – alweer – jammerlijk in de afwerking.

Luke vanaf de “parkeerplaats”

De laatste periode werd bepaald door de nr.1 van Yoast United, Austin Luke. Met twee drietjes vanaf de parkeerplaats en een aantal slimme assists trok de Amerikaan de wedstrijd naar zich toe. Dit keer hadden de moegestreden Royals geen antwoord op de Gelderse demarrage. Geroutineerd speelden de bezoekers de wedstrijd uit en verlieten opgelucht het Zuiderpark. The Hague Royals kan echter op een prima pot basketbal terugkijken en iedereen kon zien dat het gat met de betere teams in de nationale competitie zichtbaar kleiner is geworden. Topscorer werd , zoals wel vaker , Eric Kibi met 18 punten, terwijl ook Tim Troussel in de dubbele cijfers kwam.

Redactie: Ruud van de Graaf
Foto’s: Sportshoots.nl

Meerdere foto's Foto van de maand