Royals laten het liggen na drie kwart wedstrijd

Royals laten het liggen na drie kwart wedstrijd

De wedstrijd duurt telang voor de Royals

In de vorige wedstrijd tegen Leeuwarden liep de tegenstander meteen na de break ver weg zonder noemenswaardige tegenstand van de Royals, maar dit keer liep het geheel anders. De Royals bewaarden de rust en de concentratie om gelijk op te spelen met de tegenstander. Opvallend was daarbij het vrije worp percentage: 13 van de 14 werden verzilverd. Toen er na het derde kwart een tussenstand van 43- 54 op het scorebord stond mochten de Hagenaars nog stiekem denken aan een megastunt.

Pressing
Helaas dachten de Suns daar anders over. Het tempo en de pressing werden opgevoerd en daarmee gelijk de zuiverheid. Al snel bleek dat de Hagenaars daarop geen antwoord hadden en hun kruit verschoten hadden. Aanvallend werd de passing onzuiverder en de driepunt schoten teveel op goed geluk genomen. Verdedigend groeide de foutenlast en regende het vrije worpen die ook door de Heldenaren akelig zuiver werden genomen. De 9-35 score in het laatste kwart zou dus alles over de wedstrijd kunnen zeggen, maar deed het niet. Als het team van coach Bert Samson het op kan brengen om een hele wedstrijd met dezelfde concentratie en teamspirit te blijven spelen, kan het uitgroeien tot een geduchte tegenstander.
Nog een aantal positieve punten die de club kan meenemen. De livestream fungeert inmiddels perfect, aan het commentaar moet de niet basketball insider misschien even wennen, maar het is wel verfrissend en origineel en een goed bezette prachtige Sportcampus kan wel eens een factor gaan worden. En tenslotte een shout out ( zo heet dat in basketball taal) naar de ongeveer 450 online kijkers, waaronder ook een flink aantal Den Helder fans. Zij mochten de PC, laptop op telefoon het meest tevreden uitzetten met een 52-89 overwinning. Maar wellicht zal Alhassan Barrie met een beetje tevreden individueel gevoel gaan slapen als topscorer met 14 punten. Zaterdag al gaat de reis naar Den Bosch, een volgende stap in het pionier seizoen.

Redactie: Ruud van de Graaf
Beelden: Sportshoots.nl

Meerdere foto's van de wedstrijd Foto van de maand